VERDURE IN PINZIMONIO (RAUWKOST MET OLIJFOLIE)
Dit is een heerlijke, maar toch eenvoudige manier uit Midden-Italië om rauwe groenten op te dienen.
2 venkelknollen
½ struik bleekselderij
6 worteltjes
1 kleine komkommer
8 bosuitjes, schoongemaakt
1 ½ deciliter olijfolie (extra vergine)
zout, naar smaak
versgemalen peper, naar smaak
Maak de venkelknollen schoon en snijd elke knol in vieren. Snijd de bleekselderij in grote stukken en snijd de worteltjes eventueel in de lengte doormidden. Schil de komkommer en snijd hem in dikke plakken. Schik de groenten op een platte schaal en dien ze op met de olijfolie, op smaak gebracht met zout en peper en vers stokbrood.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten