maandag 26 december 2016

Asparagi e Funghi Passati al Burro (Italië)

ASPARAGI E FUNGHI PASSATI AL BURRO (GESAUTEERDE ASPERGES EN CHAMPIGNONS)

500 gram verse asperges
250 gram verse champignons
45 gram boter
zout
versgemalen zwarte peper


Maak de asperges schoon en was ze in koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Snij de asperges in stukken, begin bovenaan. Ga uit van de gemiddeld dikke asperges en snij die in stukken van 2,5 centimeter lang. Snij de dikkere asperges in kortere, de dunnere in langere stukken. Gooi het onderste harde gedeelte weg. Was de champignons vlug onder koud stromend water en dep ze met keukenpapier droog. Champignons waarvan het hoedje niet groter is dan 2,5 centimeter kunnen heel gelaten worden. De grotere moeten doorgesneden worden. Kies een sauteerpan waarin asperges en champignons precies naast elkaar passen, ze mogen elkaar wel iets overlappen maar er mag maar één laag in de pan liggen. Doe hierin de boter en smelt deze op matig vuur. Voeg de asperges en een paar snuifjes zout toe en draai het vuur hoger, doe een deksel op de pan. Laat dit ongeveer 2 minuten sauteren, iets langer als de asperges niet erg vers en zacht zijn. Schep even om. Doe het deksel van de pan en draai het vuur zo hoog mogelijk. Voeg champignons met wat zout en peper toe. Roer tot het vocht dat de champignons afgeven verdampt is. Proef of zout en peper moeten worden toegevoegd.
Serveer direct, de champignons zijn nog mooi wit. Als u te lang wacht of het gerecht opwarmt, worden de champignons slap en donker.

6 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan

Geen opmerkingen: