maandag 26 december 2016

Kip met olijven (Italië)

KIP MET OLIJVEN

3 teentjes knoflook
10 blaadjes verse salie
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 kippenbouten (à 250 gram)
zout
(versgemalen) zwarte peper
4 eetlepels (olijf)olie
1 deciliter droge witte wijn
1 blikje tomaatblokjes (netto 400 gram)


Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Salie in dunne reepjes snijden. Olijven halveren. Kippenbouten bestrooien met zout en peper. In hapjespan olie verhitten. Knoflook en salie ½ minuut zachtjes fruiten. Knoflook en salie op bord scheppen. Kippen bouten in zelfde pan in olie leggen en in 10 minuten bruin bakken, halverwege keren. Wijn erover schenken en tomatenblokjes met vocht, knoflook en salie toevoegen. Afgedekt 10 minuten zachtjes stoven. Olijven toevoegen en kip afgedekt in nog 10 minuten zachtjes gaar stoven. Kip op schaal leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Stoofvocht onafgedekt 5 minuten op hoog vuur verhitten tot licht gebonden saus ontstaat. Saus over kip schenken. Serveren met pasta en broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande 9 mei 1996

Geen opmerkingen: