CACCIUCO LIVORNESE (LIVORNESE VISSCHOTEL)
6 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 eetlepel salie
1 eetlepel gehakte peterselie
600 gram tomaten, vers of uit blik
1 glas witte wijn
1 Spaanse peper
1 laurierblad
zout
peper
¾ liter visbouillon
200 gram kabeljauw, gefileerd
1 octopus
1 pond mosselen
1 pond andere schelpdieren
4 kleine kreeftjes
4 grote Chinese garnalen of gamba’s
200 gram zeeduivel, gefileerd
2 kleine inktvisjes, in 4 stukken verdeeld
1 citroen voor garnering
4 crostini
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de gehakte ui, de knoflook uit de knijper, de gesneden peterselie en de salie even aan tot de ui glazig is. Voeg wijn, tomaten, de in stukjes gesneden Spaanse peper en laurier toe; geen zout, omdat er nog zeewater uit de schelpen komt. Laat 10 minuten sudderen; giet de visbouillon erbij en verder laten pruttelen. De saus moet de consistentie van een dikke soep hebben. De octopus mag hierin zachtjes een half uur meekoken. Voeg de andere vis, schelp- en schaaldieren toe en laat nog eens 10 à 15 minuten sudderen op laag vuur. Proef of de saus zout genoeg is. Maak intussen de crostini. Leg in elk bord een stuk knoflookbrood en schep de hete soep erover.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tartufo - Tartuffe : Comédie gastronomique / Rob Scholte
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten