dinsdag 27 december 2016

Mul in tomatensaus met kappertjes (Italië)

MUL IN TOMATENSAUS MET KAPPERTJES

4 panklare rode mullen (rougets) of 2 rode ponen
1 eetlepel citroensap
zout
(versgemalen) peper
1 ui
1 knoflookteentje
2 eetlepels olijfolie
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel suiker
takje verse majoraan of 1 eetlepel gesnipperde peterselie
2 eetlepels kappertjes


Spoel de vissen vanbinnen en van buiten schoon; besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
Snipper de gepelde ui en het knoflookteentje.
Verhit de olie in een hapjespan met antiaanbaklaag en bak de vissen 1 minuut per kant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Bak de ui en knoflook 3 minuten in de achtergebleven olie. Roer de tomaten met het vocht, de tomatenpuree, de suiker en de majoraan erdoor.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat hem, zonder deksel, 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de vissen in de saus en laat ze in 6 minuten (mul) of 8 minuten (rode poon) zachtjes gaar worden; keer ze halverwege de bereidingstijd.
Bestrooi het geheel met de kappertjes en de peterselie.
Lekker met broccoli en pasta, aardappelpuree of Polenta.

2 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereiding / afwerking : 30 / 5 minuten

land : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)

Geen opmerkingen: