INSALATA DI SGOMBRI E VERDURE (SALADE MET MAKREELFILETS EN GROENTEN)
500 gram gekookte aardappelen
300 gram makreelfilets ingelegd in olie (uit blik)
1 groene paprika
1 komkommer
1 citroen
tomatenpuree
1 bosje rucola
1 vers Spaans pepertje
zwarte olijven
basilicum
olijfolie extravergine
zout
Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle reepjes. Verwijder de zaden van de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes. Doe de paprika, de komkommer en de aardappelen in een diep serveerbord en voeg de gewassen en in stukjes gesneden rucola toe, een twaalftal olijven en de uitgelekte makreelfilets. Maak een sausje door 80 gram olie te mixen met wat citroensap, een stukje Spaanse peper, 4 eetlepels tomatenpuree, zout en wat basilicumblaadjes. Maak de salade aan met dit sausje, dien de salade op en schep in aanwezigheid van uw tafelgenoten de salade goed door elkaar.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : La cucina Italiana februari / maart 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten