ZWAARDVISMOTEN MET OLIJVEN
3 pruimtomaten (pomodori)
1 blikje tomatenpuree
100 gram zwarte olijven zonder pit
4 ansjovisfilets
3 eetlepels olijfolie
4 moten zwaardvis van elk 150 gram*
(versgemalen) peper
1 knoflookteentje
4 eetlepels gesnipperde peterselie
* De zwaardvis kan worden vervangen door tonijn
Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Roer de tomatenpuree los met 4 eetlepels water.
Snipper de olijven grof. Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de moten vis 2 minuten per kant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bestrooi ze met peper.
Pers het gepelde knoflookteentje uit boven de achtergebleven olie. Voeg de olijven en 3 eetlepels peterselie toe en bak het geheel 3 minuten. Voeg dan de ansjovis toe en roer tot die uit elkaar valt.
Voeg dan de tomaat en de losgeroerde tomatenuree toe en breng het geheel, al roerende, aan de kook.
Leg de moten vis erin en laat die in 4 minuten zachtjes door en door warm worden; keer ze halverwege.
Breng op smaak met peper en strooi de rest van de peterselie erover.
Lekker met gebakken courgette en pasta.
4 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
bereiding / afwerking : 30 / 5 minuten
land : Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)
dinsdag 27 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten