2 grote venkelknollen
zout
6 tomaten
1 ui
3 teentjes knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
½ pakje magere spekreepjes (à 250 gram)
1½ deciliter droge witte wijn
2 laurierblaadjes
peper
Venkel wassen en schoonmaken, mooi groen bewaren, venkel in kwarten snijden.
Venkel in water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Tomaten
onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water,
ontvellen en in stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken. In pan olie verhitten
en ui, knoflook en spekreepjes circa 3 minuten bakken. Tomaat, wijn en
laurierblaadjes toevoegen. Tomatensaus circa 10 minuten zachtjes laten
koken. Venkel door tomatensaus scheppen en afgedekt circa 5 minuten
meestoven. Laurierblaadjes verwijderen. Gerecht op smaak brengen met zout en
peper. Venkelgroen erover strooien. Serveren met bijvoorbeeld ovenschotel
van varkensvlees en bonen.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
land : Frankrijk (Provence)
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande juni 1997
Geen opmerkingen:
Een reactie posten