zondag 22 juni 2008

Roergebakken spitskool met paprika en bieslook

ROERGEBAKKEN SPITSKOOL MET PAPRIKA EN BIESLOOK

2 eetlepels olie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
100 gram rauwe ham, in reepjes
1 kilo spitskool, in reepjes
6 eieren, losgeklopt
zout
peper
mespunt suiker
1 rode paprika, in reepjes
2 eetlepels fijngesneden bieslook

In wok olie verhitten en hierin ui en knoflook ± 3 minuten bakken. Ham
toevoegen en ± 2 minuten meebakken. Spitskool toevoegen en op hoog vuur 5 -
8 minuten roerbakken. Eieren erover schenken en omscheppend laten stollen.
Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Garneren met paprika en
bieslook.
Lekker met witte rijst.

4 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair juni 1996

Geen opmerkingen: