4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
75 gram kruidenboter
½ theelepel geraspte limoenschil
1 – 2 grote vleestomaten
zout
peper
1 theelepel gedroogde tijm
Oven voorverwarmen op 225°C. Plakjes bladerdeeg iets uitrollen. Uit elk
plakje deeg cirkel van ± 12 centimeter doorsnede steken. Kruidenboter en
limoenschil mengen. Tomaten in hele dunne plakjes snijden. Deegcirkels met
50 gram kruiden-limoenboter bestrijken en daarna met plakjes tomaat
beleggen. Tomaat met zout, peper en tijm bestrooien en 25 gram
kruiden-limoenboter erover verdelen. Taartjes in midden van oven in ± 20
minuten krokant bakken.
4 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : voorgerecht of bijgerecht
bron : Tip Culinair juni 1996, Countrykookboek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten