vrijdag 20 juni 2008

Vegetarische 'brodetto' met doperwten en macaroni (Italië)

VEGETARISCHE 'BRODETTO' MET DOPERWTEN EN MACARONI

op Sicilië kennen ze ghiotto, op Sardinië cassola of ziminu en op het
Italiaanse vasteland brodetto: een stevige soep van mosselen en gemengde
vis. Dit is een vegetarische versie.

2 dikke plakken ciabatta of stokbrood
3 - 4 eetlepels olijfolie
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
½ venkelknol, in reepjes
½ wortel, in dunne plakjes
50 gram doperwten (vers of diepvries)
1 blikje tomatenblokjes (à 4 deciliter)
1 groentebouillontablet
75 gram macaroni
zout
cayennepeper
2 eetlepels basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel het brood met 1 eetlepel olijfolie
en bestrooi het met geraspte kaas. Bak het brood ± 4 minuten in het midden
van de oven. Verhit 2 - 3 eetlepels olie in een ruime kookpan en roerbak de
venkel en wortel ± 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de doperwten,
tomatenblokjes met vocht, bouillontablet en 3 deciliter water toe en breng
de soep aan de kook. Voeg de macaroni toe en laat de soep met de deksel op
de pan ± 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en
cayennepeper. Leg de sneetjes brood in soepborden of kommen, schep de soep
over het brood en strooi de basilicum erover.

2 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

land : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair juni 2000, Slank en snel receptenboekje

Geen opmerkingen: