vrijdag 20 juni 2008

Crostini's met garnalen en koriander

CROSTINI'S MET GARNALEN EN KORIANDER

Een pittige Oosterse snack.
De vulling kunt u 1 dag van tevoren maken. Bestrijk de crostini's er alleen
nog niet mee, anders worden ze slap.

250 gram gepelde gekookte garnalen
½ - 1 eiwit
1 - 2 theelepels Japanse sojasaus
zout
peper
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden sjalot
1 teentje knoflook, geperst
2 - 3 eetlepels fijngesneden koriander
12 plakjes stokbrood
12 blaadjes koriander

Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de garnalen in de keukenmachine, voeg
eiwit, sojasaus, zout en peper toe tot een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg dan
rode peper, sjalot, knoflook en fijngesneden koriander toe en draai dit even
mee. Bestrijk de plakjes stokbrood met dit mengsel en leg ze op de bakplaat.
Bak de crostini's 10 - 15 minuten in het midden van de oven tot ze krokant
zijn. Garneer de crostini's met blaadjes koriander.

12 stuks

voedingswaarde : 45 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : snack

bron : Tip Culinair juni 2000

Geen opmerkingen: