vrijdag 20 juni 2008

Gazpacho met garnalen

GAZPACHO MET GARNALEN

Niets zo verkwikkend als een pittige koude soep op een warme dag. U zet hem
in een ommezien op tafel.

½ komkommer, geschild, in stukken
½ rode paprika, in stukjes
½ gele paprika, in stukjes
2 sjalotjes
500 gram rijpe tomaten, in vieren
1 teentje knoflook
1 theelepel tijmblaadjes
1 - 2 theelepels rode wijn- of balsamicoazijn
1 - 2 eetlepels droge sherry
2 - 3 eetlepels olijfolie
zout
peper
125 gram grote roze garnalen
2 eetlepels kleine basilicumblaadjes

Houd van de komkommer, rode en gele paprika en sjalot wat achter en snij dat
in kleine blokjes. Pureer de tomaat samen met de knoflook, de rest van de
rode en gele paprika, komkommer, sjalotjes en tijm. Voeg de azijn, sherry en
olijfolie toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel de
garnalen, basilicum en blokjes groente over de soep. Serveer er plakjes
stokbrood bij.

2 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair juni 2000, Snelreceptenboek

Geen opmerkingen: