vrijdag 20 juni 2008

Kabeljauwsteaks met kruidenkorst en een saus van geroosterde paprika's (Australië)

KABELJAUWSTEAKS MET KRUIDENKORST EN EEN SAUS VAN GEROOSTERDE PAPRIKA'S

blad van 5 takjes peterselie
blad van 8 takjes koriander
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook
4 eetlepels cashewnoten
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel chilipoeder
sap van 2 limoenen, gezeefd
2 - 3 eetlepel olijfolie extra vierge
1 kleine ui, fijngesnipperd
4 geroosterde paprika's (pot)
2 eetlepels tomatenpuree
1 - 2 druppels rode pepersaus
zout
versgemalen peper
4 dikke kabeljauwfilets, ± 157 gram per stuk


Pureer de kruiden, sjalot, knoflook, cashewnoten, specerijen en 1 eetlepel
limoensap met een staafmixer of kruidenhakker tot een dikke pasta, voeg
eventueel nog 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel olie toe. Fruit de ui in 1
eetlepel olie. Pureer de geroosterde paprika's met de ui, de rest van het
limoensap en tomatenpuree en breng de puree op smaak met rode pepersaus,
zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor. Verwarm een met wat olie ingevette ovenbestendige
grilpan op hoog vuur voor. Bestrijk de kabeljauwfilets met de kruidenpasta
en leg ze in de grillpan. Zet de grillpan onder de ovengrill en rooster de
kabeljauwsteaks 5 - 6 minuten of tot de puree donker kleurt.
Schep op elk bord een volle schep kreeftrisotto, verdeel de paprikasaus om
de risotto en leg er een kabeljauwsteak op.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

land : Australië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair augustus 2002

Geen opmerkingen: