2 eetlepels boter of margarine
250 gram risottorijst
1 deciliter droge witte wijn
1 blikje kreeftensoep, verwarmd
100 gram worteljulienne
100 gram surimi, gehalveerd en losgehaald
4 eetlepels fijngesneden peterselie
Smelt in een diepe pan de boter en fruit hierin de rijst tot hij goed heet
is en gaat sissen. Roer de wijn erdoor en laat deze opnemen door de rijst.
Vul de kreeftensoep met water aan tot 7 deciliter. Voeg in delen van ± 1
deciliter de kreeftensoep aan de risotto toe en laat ook dit steeds opnemen.
Roer de worteljulienne en surimi door de rijst en gaar de rijst zachtjes nog
± 5 minuten door. Schep tot slot de peterselie erdoor.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 25 minuten
land : Australië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair augustus 2002
Geen opmerkingen:
Een reactie posten