4 grote vleestomaten
4 zwaardvissteaks met citroen-lemontopping (à 125 gram)
1 eetlepel boter
zout
peper
1 schaaltje rucola
1½ eetlepel groene pesto
1½ eetlepel rode pesto
3 eetlepels milde olijfolie
Oven voorverwarmen op 200°C gasovenstand 4. Vleestomaten inkruisen,
onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten overdwars doormidden snijden en met snijvlak naar beneden op
bakplaat leggen.
Zwaardvissteaks in acht min of meer gelijke stukken snijden. In koekenpan
met antiaanbaklaag boter verhitten. Vis bestrooien met zout en peper en
rondom dichtschroeien. Stukken steak op bakplaat naast tomaten leggen en
circa 6 minuten in hete oven schuiven.
Intussen op vier borden elk 'kruisje' van rucola blaadjes leggen. Rode en
groene pesto elk met 1½ eetlepel olie losroeren.
Bakplaat uit oven nemen. Op elk kruisje van rucola voorzichtig onderste
helft van tomaat (snijvlak naar boven) leggen. Op elke halve tomaat stuk
zwaardvissteak leggen. Rest van rucola erover verdelen en rest van vis erop
leggen. Afdekken met bovenkant van tomaat (snijvlak naar beneden). Groene en
rode pesto eromheen druppelen.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande juni 1999
Geen opmerkingen:
Een reactie posten