4 sneetjes ciabatta, ± 2 centimeter breed
1 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika,in stukjes
½ aubergine, in dikke halve plakken
5 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 tomaten, fijngesneden
3 eetlepels fijngesneden peterselie
1 sjalotje, fijngesneden
1 eetlepel rode wijnazijn
zout
versgemalen peper
1 eetlepel kappertjes
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood licht roosteren in oven of
broodrooster en kleiner scheuren. Paprika en aubergine met 2 eetlepels olie
en knoflook in braadslede omscheppen. Groenten onder hete grill 15 - 20
minuten roosteren, af en toe omscheppen. In kom geroosterde groenten met
tomaat, peterselie, sjalot en broodstukjes omscheppen. 3 eetlepels olie en
azijn door elkaar kloppen en door salade scheppen. Zout en peper naar smaak
toevoegen. Salade garneren met kappertjes.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip Culinair juni 1997
Geen opmerkingen:
Een reactie posten