8 hele dunne plakjes stokbrood
1 teentje knoflook, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes, fijngesneden
1 kleine groene peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
1 flinke krop Romeinse sla (in grove stukken)
300 gram gedopte doperwten, vers of diepvries
½ komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
8 deciliter kippen- of groentebouillon (van tablet)
2 deciliter slagroom
2 - 3 eetlepels kleine muntblaadjes
1 - 2 eetlepels fijngesneden peterselie
50 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
Stokbrood roosteren, met knoflook inwrijven en in grove stukken breken. In
olie sjalot en groene peper ± 5 minuten bakken. Sla toevoegen (paar mooie
binnenste blaadjes apart houden) en ± 2 minuten meebakken. Doperwten en
komkommer toevoegen en ± 3 minuten meebakken. Bouillon erbij schenken, aan
de kook brengen en ± 10 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren
(eventueel zeven). Slagroom erdoor roeren en soep nogmaals goed verwarmen.
Munt, peterselie, stokbrood en kaas erover strooien. Mooie slablaadjes
oprollen, in dunne sliertjes snijden en over soep strooien.
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair juni 1999
Geen opmerkingen:
Een reactie posten