zondag 22 juni 2008

Gevulde tomatensoep

GEVULDE TOMATENSOEP

1 eetlepel olijfolie
2 preien, in ringen
2 groene paprika's, in lange reepjes
150 gram champignons, in vieren
2 vleesbouillontabletten
400 gram gezeefde tomaten (pak)
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
500 gram rundertartaar
2 eetlepels pesto
2 eetlepels fijngesneden basilicum
1 deciliter crème fraîche

Olie verhitten en prei, paprika en champignons hierin ± 5 minuten zachtjes
bakken. Intussen 1 ½ liter water met bouillontabletten, gezeefde tomaten,
tijm en laurier aan de kook brengen. Dan groentemengsel toevoegen.
Rundertartaar in kleine stukjes verdelen en door soep roeren. Soep op zacht
vuur ± 30 minuten laten koken. Tijm en laurier verwijderen, pesto erdoor
roeren en soep nog even goed verwarmen. Basilicum erover strooien. Aan tafel
crème fraîche door soep roeren. Eet er ciabatta brood bij.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair juni 1999

Geen opmerkingen: