zaterdag 15 maart 2008

Gevulde eend (Ghana)

GEVULDE EEND

Een feestelijk gerecht uit Ghana.

2 eetlepels pindaolie
500 gram gehakt
1 ui, fijngehakt
250 gram tomaten, ontveld en fijngehakt
500 gram gekookte yam of cassave
zout
peper
1 grote of 2 kleine tamme eenden
boter

Verhit de olie in een koekenpan, voeg het gehakt toe en roer dit met een
vork los tot het korrelig is. Voeg de ui, tomaten en zout en peper naar
smaak toe en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes doorbakken. Stamp de
yam of cassave, roer deze door het gehaktmengsel en neem de pan van de
warmtebron.
Ontbeen de eend(en) of laat deze heel en vul de buikholte(n) met het
gehaktmengsel. Prik de opening dicht, zet de eenden naast elkaar in een
grote steelpan en giet er een bodem water over. Dek de pan af en laat het
gevogelte circa 1½ uur zachtjes stomen.
Bestrijk de eenden met gesmolten boter, leg ze in een braadslee en bak ze 30
minuten in een voorverwarmde oven (200°C) tot ze licht goudbruin zijn. Dien
op met jollof rice.

6 personen

land : Ghana
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

Geen opmerkingen: