AVOCADO-MAÏSSALADE MET ZOETE CHILI-LIMOENSAUS
Dit is een heerlijke salade bij een barbecue. U kunt de saus ruim van tevoren maken, zo hoeft u alleen nog de salade van avocado en maïs te mengen.
4 maïskolven
15 gram muntblaadjes
20 gram korianderblad
2 grote, rijpe avocado’s
5 bosuien
zout
SAUS
½ pot geroosterde paprika’s
2 rode chilipepers
5 centimeter verse gemberwortel
70 gram fijne kristalsuiker
90 milliliter rijstazijn
2 eetlepels vissaus
1 teen knoflook, fijngehakt
fijne rasp van 1 bio-limoen, plus 2 eetlepels sap
Spoel de paprika’s af en pureer het vruchtvlees in een kleine kom van een keukenmachine helemaal glad. Verwijder de zaadjes van de chilipepers en hak het vruchtvlees fijn. Schil en hak de gemberwortel.
Zet voor de chili-limoensaus de suiker, azijn en vissaus in een middelgrote pan op halfhoog tot hoog vuur, breng de vloeistof aan de kook en roer tot de suiker is opgelost, laat hem dan 5-6 minuten koken tot de vloeistof tot de helft ingekookt en gebonden is. Roer van het vuur af de chilipeper, knoflook, gember en rode paprikapuree erdoor en laat de saus afkoelen. Voeg als hij koud is de limoenrasp en het sap toe en zet hem opzij.
Zet voor de salade een grillpan op het vuur en ventileer de keuken goed. Leg de maïskolven in de hete grillpan en rooster ze 10 minuten; keer ze regelmatig tot ze rondom licht geblakerd zijn. Zet de kolf rechtop en snijd de korrels in flinke klonten van de kolf af.
Snijd de munt in fijne reepjes en de koriander fijn. Trek de schil van de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 3 centimeter. Snijd de bosuien schuin in ringetjes.
Meng de maïskorrels in een grote schaal met de chili-limoensaus, de munt, koriander, avocado en bosui, breng op smaak met zout en serveer de salade meteen.
6 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Heerlijke gerechten om te delen / Yotam Ottolenghi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten