TARTIFLETTE À LA YVETTE
8 middelgrote vastkokende aardappels, geschild
3 witte uien, gepeld
1 venkel
roomboter, om mee in te vetten
zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse tijmblaadjes, plus extra
250 gram Comté of Gruyère, geraspt
350 gram kabeljauw, in blokjes
300 milliliter slagroom
1 snuf paprikapoeder
Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd de aardappels zo dun als u kunt, doe dit bijvoorbeeld op een schaaf. Doe dit ook met de uien en de venkel.
Vet een ovenschaal in met roomboter. Maak laagjes: begin met aardappel, dan ui, venkel, zout en peper, tijm, wat Comté, wat kabeljauw en ga door tot alles op is. Bewaar wat kaas voor de bovenkant. Probeer te eindigen met een laag aardappel. Breng de slagroom op smaak met zout en peper. Giet hem over de schaal uit en bestrooi alles met de overgehouden kaas, wat extra tijmblaadjes en paprikapoeder. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem op een bakplaat tegen het eventuele lekken.
Bak de tartiflette 20 minuten in de warme oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak hem nog 15 minuten of tot hij mooi bruin is en gaar.
4 personen
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Lekkere recepten van het land / Yvette van Boven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten