zondag 29 september 2024

Som Tam Esan met ansjovissaus (Het Noordoosten, Thailand)

SOM TAM ESAN met ansjovissaus (PAPAJASALADE)

Deze salade is lekker met Khao Neow (Gestoomde kleefrijst). De papaja moet donkergroen zijn en stevig aanvoelen.

1 middelgrote donkergroene papaja
4 tenen knoflook
6 groene Thaise chilipepers
2 tomaten, in partjes gesneden
75 gram sperziebonen, in stukjes van 3 centimeter gesneden
2 eetlepels ansjovissaus
½ theelepel zout
4 eetlepels vers limoensap of tamarindesap


Pel de papaja en spoel onder de koude kraan om het zuur te verwijderen. Verwijder de zaden en rasp de papaja. Zet weg.
Doe de knoflook en chilipepers in een vijzel en stamp alles grof. Roer er de papaja en de rest van de ingrediënten door tot alles goed gemengd is. Dien koud op.

4 personen

gebied : Het Noordoosten, Thailand
gerechtsoort : salade

bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew

Geen opmerkingen: