donderdag 8 augustus 2024

Ingelegde komkommers en chilipepers (Syrië)

INGELEGDE KOMKOMMERS EN CHILIPEPERS

Deze zure ingelegde groenten bevatten alleen zout, geen suiker, en zijn een typisch tafelzuur uit de Levant. Het is heel belangrijk om hiervoor Himalayazout te gebruiken, want dat onttrekt het vocht langzaam aan de groenten, zodat deze knapperig blijven. Tafelzout is te fijn, waardoor het inmaakproces te snel gaat en de groenten verpest worden. Met zeezout worden de groenten zacht en verliezen ze hun knapperigheid.

8 – 10 snackkomkommers
2 eetlepels Himalayazout
1 liter water
5 – 10 chilipepers
gepelde teentjes knoflook, zoveel als nodig


Was de komkommers, snijd aan de boven- en onderkant twee keer 1 centimeter in, zodat het inmaakvocht goed kan intrekken. Meng het zout met het water in een maatbeker. Zet zo veel mogelijk komkommers en chilipepers rechtop in een doorzichtige pot naar keuze; zorg dat er zo min mogelijk ruimte tussen zit en vul grote gaten op met teentjes knoflook. Schenk het gezouten water in de pot tot alles volledig is bedekt en sluit de pot goed af met een deksel. Zet op een droge, koele plaats uit de zon, tot de kleur is veranderd van felgroen in augurkgroen. In de zomer duurt dit 10 tot 15 dagen, in de winter 15 tot 25 dagen.

4 – 6 personen

gebied : Syrië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab

Geen opmerkingen: