zondag 9 juni 2024

Maaltijdsoep met zomergroenten

MAALTIJDSOEP MET ZOMERGROENTEN

1 ui
150 gram worteltjes
2 aardappelen
1 courgette
250 gram broccoli
200 gram peultjes
2 tomaten
75 gram witte amandelen
2 eetlepels margarine
2 groentebouillontabletten
2 theelepels majoraan
peper
2 takjes peterselie
150 gram geraspte kaas


Ui pellen en in ringen snijden. Worteltjes wassen en in plakjes snijden. Courgette wassen en in plakjes snijden. Broccoli wassen. Roosjes van stronk snijden. Stronk in stukjes snijden. Peultjes afhalen en wassen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Noten grof hakken.
Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden. In grote pan margarine verhitten. Hierin ui, wortel en amandel 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: aardappel, courgette, broccoli, bouillontabletten, majoraan en 1½ liter water. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes koken. Peultjes en tomaat toevoegen. In nog 8 minuten soep gaarkoken. Op smaak brengen met peper. Peterselie erboven fijnknippen. Aan tafel in bord scheppen en kaas erover strooien.
Lekker met volkorenbrood.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip juni 1982

Geen opmerkingen: