MAALTIJDSOEP MET ZOMERGROENTEN
1 ui
150 gram worteltjes
2 aardappelen
1 courgette
250 gram broccoli
200 gram peultjes
2 tomaten
75 gram witte amandelen
2 eetlepels margarine
2 groentebouillontabletten
2 theelepels majoraan
peper
2 takjes peterselie
150 gram geraspte kaas
Ui pellen en in ringen snijden. Worteltjes wassen en in plakjes snijden. Courgette wassen en in plakjes snijden. Broccoli wassen. Roosjes van stronk snijden. Stronk in stukjes snijden. Peultjes afhalen en wassen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Noten grof hakken.
Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden. In grote pan margarine verhitten. Hierin ui, wortel en amandel 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: aardappel, courgette, broccoli, bouillontabletten, majoraan en 1½ liter water. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes koken. Peultjes en tomaat toevoegen. In nog 8 minuten soep gaarkoken. Op smaak brengen met peper. Peterselie erboven fijnknippen. Aan tafel in bord scheppen en kaas erover strooien.
Lekker met volkorenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip juni 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten