RODE BIETENSOEP MET ZURE ROOM
Deze soep is afgeleid van de Russische bietensoep die ook wel borsjtsj wordt genoemd.
2 uien, grofgesneden
25 gram boter of margarine
½ winterwortel, in plakjes
½ prei, in ringen
500 gram gekookte rode bieten, in blokjes
1 liter vleesbouillon
1 laurierblaadje
1 – 2 eetlepels citroensap
2 deciliter zure room
3 eetlepels fijngeknipte dille (of bieslook)
2 hardgekookte eieren, fijngehakt
In grote pan uien in boter 3 minuten zachtjes bakken. Wortel, prei en bieten toevoegen en 3 minuten meebakken. Bouillon erbij schenken en laurierblad toevoegen. Soep met deksel op pan 15 minuten zachtjes laten koken. Laurierblad verwijderen en soep pureren. Soep opnieuw aan de kook brengen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Van vuur af 1 deciliter zure room door soep kloppen. Soep voor serveren garneren met dille. Soep in borden scheppen en bestrooien met hardgekookt ei en rest van zure room in midden scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Rusland
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair januari 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten