maandag 18 september 2023

Cubaita (Sicilië, Italië)

CUBAITA (HONINGNOGA MET SESAMZAAD EN AMANDELEN)

100 gram geroosterde amandelen
450 gram sesamzaad
200 gram suiker
275 gram honing
½ citroen


Stamp de amandelen fijn in een vijzel. Was het sesamzaad grondig en laat het uitlekken. Verwarm de suiker en de honing in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Voeg het sesamzaad toe en laat het geheel 10 minuten koken. Roer voortdurend met een houten spatel. Voeg dan de amandelen toe. Blijf roeren en laat het mengsel koken totdat het dik is. Vet een werkblad in met olie en schep het mengsel hierop. Snijd de citroen doormidden. Strijk het mengsel met een halve citroen glad tot een dikte van ruim 1 centimeter. Snijd de Cubaita, zodra hij iets is afgekoeld, in vierkantjes of ruitjes. Dien de Cubaita op als hij helemaal is afgekoeld.

Voor 1 kilogram

bereidingstijd : 30 - 60 minuten

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : snoep

bron : Sicilicious : Een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië / Loes Janssen Miraglia

Geen opmerkingen: