maandag 18 september 2023

Cavolini e Castagne al Timo (Italië)

CAVOLINI E CASTAGNE AL TIMO (SPRUITJES EN KASTANJES MET TIJM)

Dit smakelijke gerecht, geserveerd met bruine rijst en bietensalade met jonge spinazie, is een al even gezonde als verrukkelijke maaltijd.

18 – 20 kastanjes, gepeld
4 eetlepels olijfolie
300 gram spruitjes
210 gram zilveruitjes
210 gram jonge worteltjes
1 theelepel honing
8 theelepels balsamico
2 takjes verse tijm
zout
peper


Snijd de schil van de kastanjes in. Zet ze met zoveel water op dat ze onder staan en laat ze 15 minuten koken. Laat ze uitlekken en pel ze.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de spruitjes, uitjes en worteltjes toe. Sauteer 5 minuten.
Meng de honing en de balsamico en doe dit mengsel bij de groenten. Laat nog een paar minuten koken. Roer regelmatig. Roer er de kastanjes en de tijm door, doe het deksel op de pan en laat nog 15 minuten koken. Voeg, indien nodig, zo nu en dan een paar eetlepels water toe om het gerecht vochtig te houden. Doe er peper en zout naar smaak bij. Schep het gerecht in een verwarmde schaal en dien op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi

Geen opmerkingen: