zaterdag 22 april 2023

Vegetarische maaltijdsalade

VEGETARISCHE MAALTIJDSALADE

2 eetlepels rozijnen
50 gram ongezouten cashewnoten
½ rode paprika
½ venkelknol
1 stengel bleekselderij
2 worteltjes
1 stukje prei van 2 centimeter
½ banaan
3 theelepels gomasio (gemalen en geroosterd sesamzaad met zout)
2 eetlepels slanke sladressing


In kommetje met heet water, rozijnen 10 minuten wellen. Afgieten. Noten grof hakken. Wassen: paprika, venkel, bleekselderij en worteltjes. Alles heel klein snijden. Prei in smalle ringen snijden. In zeef wassen. Banaan pellen, in lengte halveren en in plakjes snijden. In kom doen: alle groenten, banaan, rozijnen en noten. Gomasio en sladressing erdoor scheppen. 30 Minuten laten intrekken.
Salade nogmaals omscheppen en serveren.

1 persoon

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Sabine Wiggers, in Tip April 1982

Geen opmerkingen: