zaterdag 22 april 2023

Posteleinsalade met radijs

POSTELEINSALADE MET RADIJS

1 bosje radijs
200 gram postelein (in plaats van postelein kunt u ook raapstelen of spinazie gebruiken)
3 eetlepels olie
3 eetlepels (rozemarijn)azijn
1 theelepel basilicum
1 theelepel Franse mosterd
zout
peper


Van radijsjes blad en worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden. Uit postelein onkruid verwijderen. Wassen en in vergiet laten uitlekken. In slaschaal doen: olie, azijn, basilicum, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren.
Radijsjes en postelein door sausje scheppen.
Lekker bij kip.

4 personen

voedingswaarde : 90 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip april 1982

Geen opmerkingen: