zaterdag 1 april 2023

Ki-Rum Ganjang Ddeokbokki (Korea)

KI-RUM GANJANG DDEOKBOKKI (KNAPPERIGE RIJSTCAKES IN SOJASAUS)

2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ahornsiroop of honing
1 eetlepel geroosterdesesamolie
1 eetlepel mirin
400 gram Koreaanse rijstcakes
3 eetlepels plantaardige olie, plus wat extra
4 lente-uien, fijngehakt
1 theelepel zwarte sesamzaadjes


Maak eerst de saus. Meng de sojasaus, de ahornsiroop, de sesamolie en de mirin in een grote kom.
Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de rijstcakes erbij en breng het water weer aan de kook. Kook de rijstcakes 2 – 3 minuten of tot ze gaan drijven. Laat de rijstcakes uitlekken en verdeel ze in een enkele laag over een grote bakplaat. Scheid eventueel samengekleefde rijstcakes van elkaar. Sprenkel wat plantaardige olie over de rijstcakes en hussel ze goed om.
Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een grote koekenpan. Zodra de olie heet is, bak je de rijstcakes in porties in 3 – 4 minuten knapperig. Schep ze af en toe om. Haal de rijstcakes met een schuimspaan uit de pan en doe ze bij de saus. Schep de rijstcakes op borden en strooi de lente-ui en de zwarte sesamzaadjes erover.

2 - 3 personen

gebied : Korea
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Onze Koreaanse keuken / Jordan Bourke & Rejina Pyo

Geen opmerkingen: