maandag 26 oktober 2020

Tonijn-uitaartje

TONIJN-UITAARTJE

4 plakjes diepvries bladerdeeg
3½ ui (200 gram)
1 eetlepel olie
zout
versgemalen peper
½ theelepel anijszaad
½ blikje tonijn in olie (nettogewicht 185 gram)
1 theelepel citroensap
2 eieren
1 eetlepel slagroom
½ eetlepel maïzena
¼ theelepel sambal oelek
4 toefjes selderij


Oven voorverwarmen op 200°C. Plakjes bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien. Halve ui pellen en in dunne ringen snijden. Uien pellen en fijnsnipperen. In koekenpan olie verhitten. Uistukjes in 5 minuten goudbruin bakken. Toevoegen: zout, peper en anijszaad. In zeef tonijn laten uitlekken. Tonijn fijnprakken. Citroensap toevoegen. Eieren splitsen. Aan dooiers toevoegen: slagroom, maïzena, sambal, ui en tonijn. Door elkaar mengen. 4 Vlaaivormpjes (doorsnede 10 centimeter) omspoelen met koud water. Met balderdeegplakjes bekleden. Overtollig deeg eraf snijden. Eiwit stijfkloppen. Luchtig door tonijnmengsel scheppen. Over vlaaivormpjes verdelen. Op rooster in midden van oven taartjes in 20 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit oven iets laten afkoelen. Uit vormpjes halen en op 4 bordjes leggen. Garneren met ui en toefje selderij.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip oktober 1984

Geen opmerkingen: