woensdag 22 juli 2020

Traybake met kikkererwten, gnocchi & aubergine

TRAYBAKE MET KIKKERERWTEN, GNOCCHI & AUBERGINE

2 rode uien
2 aubergines
4 puntpaprika’s
2 centimeter verse gember
2 takjes tijm
1 blik kikkererwten (400 gram)
4 eetlepels cremaceto balsamico
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
500 gram gnocchi
2 eetlepels (olijf)olie


Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de uien in vieren. Snijd de aubergines in reepjes van 6 x 1 centimeter en doe samen met de ui in een kom. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes van 1 centimeter. Schil de gember en snijd heel fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de gember met de cremaceto balsamico, sojasaus en gembersiroop. Meng door het ui-auberginemengsel.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het ui-auberginemengsel over de bakplaat. Leg de paprika ernaast. Verdeel de kikkererwten en gnocchi over de andere bakplaat. Besprenkel deze met de olie, bestrooi met de tijm en schep om. Breng de ingrediënten op beide bakplaten op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Schuif de bakplaat met de kikkererwten en gnocchi onder in de oven en de bakplaat met het ui-auberginemengsel en de paprika daarboven. Bak 25 - 30 minuten tot de kikkererwten en gnocchi knapperig en goudbruin zijn en het ui-auberginemengsel gaar en bruin is. Schep het ui-auberginemengsel en de gnocchi na 15 minuten om en wissel de bakplaten van positie in de oven.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Allerhande april 2020

Geen opmerkingen: