woensdag 22 juli 2020

Kikkererwtenpasta met spinazie & chili-knoflookkruim

KIKKERERWTENPASTA MET SPINAZIE & CHILI-KNOFLOOKKRUIM

200 gram volkorenspaghetti
2 - 3 sneetjes speltbrood, zonder korst
4 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
rasp van 1 (bio)citroen
gedroogde chilipeper
1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt of van tevoren geweekte en gekookte kikkererwten
600 gram spinazie, gewassen


Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal het brood fijn in de keukenmachine. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Voeg 1 fijngesneden teen knoflook en de citroenrasp toe en bak nog 1 minuut. Voeg gemalen chilipeper en zout naar smaak toe en schud op een bord.
Schenk de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bak 2 tenen knoflook zachtjes 1 minuut. Voeg de kikkererwten toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de spinazie in porties toe en laat de bladeren al omscheppend op hoger vuur slinken. Giet de pasta af. Meng de spaghetti door de kikkererwten met de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel e spaghetti over 4 borden. Strooi het krokante chili-knoflookkruim over de spaghetti.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Delicious. april 2016

Geen opmerkingen: