zondag 12 april 2020

Karafan wa Limoun (Libanon)

KARAFAN WA LIMOUN (KNOLSELDERIE GESTOOFD IN CITROEN)

Knolselderie is - de naam zegt het al - de knol van selderie en heeft een wat zoete smaak, waar je echter ook iets van peper in proeft. Een heerlijke groente en een perfecte partner voor citroen. Een goede Libanese combinatie.

1 flinke knolselderie
4 - 5 eetlepels olijfolie
een snuf kaneel
een snuf paprikapoeder
een kleine snuf cayennepeper
het sap van 1½ - 2 citroenen
grof zeezout, gemalen
versgemalen zwarte peper


Schil de knolselderie. Er zitten vaak diepe pitten en gleuven in; die moet je allemaal wegsnijden tot je alleen de witte binnenkant overhoudt. Snijd de knol in plakken, snijd de plakken in repen en ten slotte de repen in dunne reepjes. Verwarm de olie in een flinke pan en bak daarin de reepjes knolselderie tot ze een mooi gouden kleurtje hebben gekregen. Giet er een wijnglas water bij, strooi de kruiden in de pan en voeg het sap van 1½ citroen toe. Laat de groente op een laag vuur ongeveer 20 - 30 minuten zachtjes gaar stoven. Breng de groente op smaak met zout en peper, proef even en voeg eventueel wat extra citroensap toe. Warm of koud serveren.

4 - 6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Mezze : De kleine culinaire traktatie / Rosamond Man

Geen opmerkingen: