woensdag 22 april 2020

Grapefruit-Pie (Jamaica)

GRAPEFRUIT-PIE (GRAPEFRUITSOUFFLÉ)

2 grapefruits
½ kopje suiker
2 eetlepels meel
2 eetlepels gesmolten boter
2 theelepels bakpoeder
1 kopje meel
1 snufje zout
¼ kop boter of margarine
3 eetlepels melk


Drie kwartier van tevoren de oven in de hoogste stand zetten. De ongeschilde grapefruits in schijven snijden, met de suiker, meel en de gesmolten boter overgieten en in een vuurvaste vorm leggen. Een kopje meel, zout en bakpoeder door een zeef schudden en stukjes boter of margarine erdoor doen. Melk toevoegen en van het deeg een bal maken. Het deeg uitrollen op een met meel bestrooide plank, zodat het iets groter is dan de vuurvaste schaal. De plak deeg over de schaal schikken zodat er een randje van 1 centimeter over de rand hangt. Maak enkele gaten in het deeg en zet de schaal net zo lang in de oven tot het deeg lichtbruin is. Gloeiend heet opdienen. In plaats van grapefruits kan men ook sinaasappelen of mandarijnen nemen, maar zorg er wel voor dat de vruchten onbespoten zijn!

4 personen

bereidingstijd : 45 minuten

land : Jamaica
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: