dinsdag 3 maart 2020

Winegret iz Owosjtsjej (Rusland)

WINEGRET IZ OWOSJTSJEJ (SALADE ‘WINEGRET’)

1 zoete appel
500 gram gekookte aardappelen
1 grote gekookte wortel
2 gekookte bietjes
2 augurken
100 gram fijngesneden zuurkool
2 fijngehakte sjalotjes
1 theelepel mosterd
9 eetlepels olie
2 theelepels suiker
peper
zout
3 eetlepels azijn
1 eetlepel kappertjes naar smaak
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 eetlepel fijngesneden verse dille


Snijd de appel, de aardappelen, wortel, bietjes en augurken in kleine stukjes en meng hier de zuurkool en sjalotjes door.
Maak een sausje door de mosterd, olie, suiker, peper en zout goed te kloppen en wanneer dit dikker wordt de azijn toe te voegen en eventueel de kappertjes. Giet het sausje over de salade en garneer deze met bieslook en dille. Als u niet wilt dat de bietjes de gehele salade rood kleuren, kunt u ze eerst met olie overgieten.
Variaties op deze winegret: voeg er olijven, plakjes ei, zoute haring, reepjes ham, koude kip en dergelijke aan toe.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : salade

bron : De Russische keuken / Eveline Brouwers en Geerte Groen

Geen opmerkingen: