dinsdag 3 maart 2020

Chapati (Pakistan)

CHAPATI

250 gram bloem
1 theelepel zout
1½ deciliter water


Meng de bloem en het zout in een kom en kneed er zorgvuldig gedurende 15 minuten 1½ deciliter water door.
Daar het ene soort bloem meer water absorbeert dan het andere, zijn er misschien nog meer eetlepels water nodig. Gebruik echter zo weinig mogelijk.
Draai nu met de hand ballen van 50 gram en rol die met een deegroller op een bebloemd aanrecht zo dun mogelijk uit.
Leg zo’n pannenkoek op een hete niet vette koekenpan op laag vuur. Als zich aan de onderkant een stevig vel gevormd heeft, de pannenkoek omkeren tot ook die kant voorzien is van een vel; keer dan nogmaals om en weer om.
Zet de pan nu op een hoger vuur en bak tot het vocht binnenin verdampt en met kleine uitbarstingen door het bovenste vel heen komt, maar voordat de hele bovenlaag openbarst.
Leg nu de voltooide chapati in een warme, maar niet hete oven. Begin aan de tweede.

5 stuks

gebied : Pakistan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: