dinsdag 3 maart 2020

Caldo Verde van bouillon (Portugal)

CALDO VERDE van bouillon (PORTUGESE KOOLSOEP)

1 liter bouillon of kookvocht van groente
4 grote aardappelen
zout
½ groene kool (250 gram)
2 eetlepels olijfolie
peper uit de molen


Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Zet ze samen met de bouillon op, voeg wat zout toe en laat het geheel zolang zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Schep ze uit het vocht. Maak er een fijne puree van. Snijd de groene kool in ragfijne snippers. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg aardappelpuree, koolsnippers, olie en wat peper naar smaak toe.
Blijf gedurende 5 minuten in de soep roeren. Dien de soep daarna op.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Portugal
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Over de Grens (Lekker koken thuis) / Reader’s Digest

Geen opmerkingen: