RIJST
1 kop rijst per persoon
Was rijst onder koud water tot het waswater helder is. Neem een pan met dikke bodem (dat geeft niet zo snel een korst) en giet zoveel water in de pan dat de rijst 2 - 3 centimeter onder staat (ongeveer 1 vingerkootje; de verhouding water : rijst is 1 : 2). Breng al roerende met houten lepel snel aan de kook en nog een keer omroeren als het kookt.
Sluit af met goed sluitend deksel en laat zachtjes (vooral zachtjes) koken gedurende 20 minuten, dan moet al het water geabsorbeerd zijn en de rijst gaar. Neem de pan van het vuur af en zet hem op een vochtige doek, ook om korstvorming tegen te gaan.
U kunt zout naar smaak in de rijst doen, maar dat is meestal niet nodig omdat de kerriegerechten waarbij de rijst geserveerd wordt vaak nogal hartig zijn.
1 persoon
gebied : Pakistan
gerechtsoort : basisgerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten