WONTONVELLEN
250 gram bloem
2 deciliter water (voor gebakken en gestoomde wontons) of 1½ deciliter water (voor gekookte wontons)
Doe de bloem in een ruime kom en roer het kokende water erdoor tot een deeg. Kneed het deeg in de kom tot het soepel wordt.
Dek het deeg met een vochtige doek af en laat het minstens 30 minuten rusten.
Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed het 3 minuten door.
Vorm een rol van 2½ centimeter doorsnee en snijd hem in stukjes van 2½ centimeter.
Druk de stukjes tussen de handen plat en rol ze met een deegrol uit tot dunne rondjes van 7½ centimeter doorsnee en 2½ millimeter dik.
Deze rondjes zijn nu klaar voor gebruik: voor wontons of pangsiets of andere deeghapjes voor stoom- en frituurpan.
Tip: verpak overblijvende vellen luchtdicht en vries ze in.
Voor 45 stuks
gebied : China
gerechtsoort : basisgerecht
bron : De vegetarische keuken van China / Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten