PITTIGE GUACAMOLE
1 rode peper
½ teen knoflook
½ theelepel grof zeezout
2 eetrijpe avocado’s
1 limoen
Verwijder de steelaanzet van 1 rode peper en halveer de pepers in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vijzel samen met een ½ gepelde teen knoflook en een ½ theelepel grof zeezout tot een gladde pasta. Halveer 2 eetrijpe avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in de vijzel. Stamp grof. Pers 1 limoen uit en meng de helft van het limoensap door de guacamole. Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap en/of zout.
4 personen
voedingswaarde : 165 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande maart 2019
maandag 23 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten