maandag 23 maart 2020

Pittige guacamole

PITTIGE GUACAMOLE

1 rode peper
½ teen knoflook
½ theelepel grof zeezout
2 eetrijpe avocado’s
1 limoen


Verwijder de steelaanzet van 1 rode peper en halveer de pepers in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vijzel samen met een ½ gepelde teen knoflook en een ½ theelepel grof zeezout tot een gladde pasta. Halveer 2 eetrijpe avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in de vijzel. Stamp grof. Pers 1 limoen uit en meng de helft van het limoensap door de guacamole. Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap en/of zout.

4 personen

voedingswaarde : 165 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande maart 2019

Geen opmerkingen: