zaterdag 8 februari 2020

Provençaalse aardappel-wortelsoep (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

PROVENÇAALSE AARDAPPEL-WORTELSOEP

350 gram winterwortel, in stukken
500 gram aardappelen, in stukken
1 theelepel tijmblaadjes
1 liter kippenbouillon (van tablet)
4 eetlepels verse roomkaas
2 eetlepels Provençaalse mosterd (Malle)
1 eetlepel suiker
peper
enkele druppels chilisaus
2 eetlepels fijngesneden bieslook


Wortelen, aardappels, tijm en bouillon aan de kook brengen en 15 - 20 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren, roomkaas, mosterd, suiker, peper en chilisaus erdoor roeren. Soep goed doorwarmen en voor serveren met bieslook bestrooien. Serveer met knoflookbrood: sneetjes stokbrood met knoflook inwrijven en onder grill goudbruin laten worden.

2 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: