zaterdag 22 februari 2020

Fèves à l'oseille (Provence & Languedoc, Frankrijk)

FÈVES À L’OSEILLE (TUINBONEN MET ZURING)

2 eetlepels olijfolie
1 kilogram verse tuinbonen, gedopt of 400 gram gedopte tuinbonen uit de diepvries
zout
versgemalen zwarte peper
25 gram boter
handvol blaadjes zuring, tijm en bieslook, gehakt


Verhit de olijfolie, voeg de bonen toe en bak ze 5 - 10 minuten boven een matige vlam, zo nu en dan roerend, waarbij de bonen een heldergroene kleur krijgen. Giet er zoveel kokend water bij dat ze net onderstaan (dat spettert, dus pas op dat u zich niet brandt). Voeg zout en peper toe en kook tot de bonen gaar zijn. Probeer na 10 - 15 minuten of het zover is, want de kooktijd hangt af van de grootte en de leeftijd. Laat de bonen uitlekken, voeg boter toe en schud de pan goed zodat alle bonen met de boter in aanraking komen. Dien de bonen op in een verwarmde schaal en strooi er er gehakte zuring, tijm en bieslook over.

4 personen

gebied : Provence & Languedoc, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De eerlijke Franse keuken : Uit de Provence en Languedoc / Janny Baker

Geen opmerkingen: