dinsdag 17 december 2019

IJsbergsalade met sinaasappel

IJSBERGSALADE MET SINAASAPPEL

½ dunne prei
3 sinaasappels
½ krop ijsbergsla
(1 krop rode sla)
1 banaan
¼ literblik gebroken sperziebonen
2 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel dragon
zout
peper
2 eetlepels rode bietjes (potje)


Prei in dunne ringen snijden en in zeef wassen. 2 Sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in plakjes snijden. 1 Sinaasappel wassen en in dunne plakjes snijden. IJsbergsla (en rode sla) wassen, uitslaan en in stukken scheuren. Banaan pellen en in plakjes snijden. Sperziebonen afgieten. In kom doen: prei, sinaasappel zonder schil, ijsbergsla, (rode sla), banaan en sperziebonen. Voorzichtig omscheppen. In kommetje doen: olie, azijn, mosterd, dragon, zout en peper. Tot sausje roeren.
Bietjes door salade scheppen. Op rand van platte schaal sinaasappelplakjes met schil leggen. In midden salade scheppen. Sausje erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 145 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1980

Geen opmerkingen: