dinsdag 17 december 2019

Gegrilleerde kabeljauw met tomaat

GEGRILLEERDE KABELJAUW MET TOMAAT

1 zakje béarnaisesaus
25 gram boter
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel paprikareepjes (potje)
1 citroen
1½ eetlepel olie
versgemalen peper
1½ theelepel knoflookpoeder
4 tomaten
4 kabeljauwfilets à 125 gram
zout


In steelpan béarnaisesaus met 2½ deciliter water maken volgens gebruiksaanwijzing. Boter en mosterd erdoor roeren. Paprikareepjes erdoor roeren. Laten afkoelen. Citroen goed wassen. Helft uitpersen, andere helft in plakjes snijden. In kommetje doen: citroensap, olie, peper en knoflookpoeder. Tot sausje roeren. Tomaten wassen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Met kwastje vis bestrijken met oliemengsel. Grillrooster bestrijken met olie. Vis op rooster leggen. Met lekbak eronder in midden van grill schuiven. Vis 4 minuten aan elke kant gaar en goudbruin grilleren. Regelmatig bestrijken met oliemengsel. Tomaten 4 minuten mee grilleren. Vis aan beide kanten voorzichtig bestrooien met zout en op schaal leggen. Garneren met plakjes citroen en tomaat. Béarnaisesaus koud erbij geven.
Groentetip: wortelen.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip december 1981

Geen opmerkingen: