zondag 17 november 2019

Puree van pastinaak en appel

PUREE VAN PASTINAAK EN APPEL

500 gram pastinaken, bij grote exemplaren de kern verwijderd, kleingesneden
50 gram boter
250 gram harde, zure appelen (Bramleys), geschild, van het klokhuis ontdaan en zeer klein gesneden
4 eetlepels slagroom
4 eetlepels melk
mierikswortelroom*

* staat niet in de ingrediëntenlijst maar wel in het recept


Kook de pastinaken in ruim kokend water met wat zout gaar en laat ze goed uitlekken. Wrijf de pastinaken door een zeef of draai ze door de groentemolen tot een gladde puree.
Verhit de helft van de boter in een pan en bak de appels op een laag vuur tot ze zacht en pulpachtig zijn. Roer de pastinaken en de appels door elkaar en roer er dan de room, melk, mierikswortelroom en de rest van de boter door. Breng de puree op smaak met zout en peper.

4 personen


gerechtsoort : groentegerecht

bron : Wereldse groenten / Paul Gayler

Geen opmerkingen: