zondag 3 november 2019

Garides me Saltsa (Oost-Europa)

GARIDES ME SALTSA

250 - 300 gram gepelde gekookte garnalen
5 eetlepels boter
2 middelgrote gesnipperde uien
400 gram gepelde tomaten zonder zaad
3 dikke oudbakken witte boterhammen
¼ eetlepel oreganopoeder
flinke mespunt cayennepeper
soja
10 eetlepels droge witte wijn
6 eetlepels fijngehakte peterselie
zout


Was de garnalen en laat ze in de zeef uitlekken. Verwarm de boter, fruit daarin de uien glazig en voeg de stukken tomaat toe. Snijd de korstjes van het brood, strooi het oreganopoeder en de cayennepeper op de boterhammen. Bedruppel het brood met ½ theelepel soja en schenk er de wijn op. Voeg zoveel water toe tot het brood juist vochtig is en maak het brood met een vork goed fijn. Roer het brood door de gefruit ui met tomaten, maak alles flink warm en schep er de garnalen met de peterselie door. Proef het gerecht als het weer warm is, maar laat het niet koken en voeg, voor het opdienen, peper en zout of soja toe.

4 personen

bereidingstijd : 15 - 20 minuten

gebied : Oost-Europa
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De keuken van Rusland en de Balkan / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: