zondag 27 oktober 2019

Vis in krabsaus (Singapore)

VIS IN KRABSAUS

1 kilogram gefileerde zeevis, zoals kabeljauw, tarbot, griet of heilbot
½ theelepel geraspte verse gemberwortel
1 theelepel zout
2 theelepels maïzena
olie voor de frituur

SAUS
2 eetlepels arachideolie
6 voorjaarsuitjes, fijngehakt
½ theelepel geraspte verse gemberwortel
8 eetlepels kippenbouillon of ingekookt kookvocht van de vis
200 gram krabvlees
2 ½ theelepel maïzena
1 eetlepel koud water


Was de visfilets onder stromend water en maak ze daarna met een stuk keukenpapier droog. Meng in een kom gemberwortel, zout en maïzena door elkaar. Wentel de in stukken gesneden (bij voorkeur in vingerdikke repen) vis door het mengsel. Verhit de olie in een wok en bak de repen vis er gedurende 1 minuut flink in aan. Neem de repen uit de wok en laat ze uitlekken. Houd de vis warm en maak de saus. Verhit de olie en fruit de voorjaarsuitjes en de gemberwortel er al omscheppende heel licht in aan. Voeg bouillon of kookvocht van vis toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 3 à 4 minuten pruttelen. Voeg het krabvlees toe. Schep alles goed om. Strooi er wat peper over. Leng de maïzena aan met 1 eetlepel koud water en roer ze door de saus. Breng de saus tot aan het kookpunt. Laat alles heel even doorkoken en proef de saus. Voeg naar smaak zout en/of peper toe. Leg de vis op een voorverwarmde schaal en schenk de hete saus erover.

5 - 6 personen

gebied : Singapore
gerechtsoort : visgerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: