maandag 2 september 2019

Perdrix Braisée (Zwitserland)

PERDRIX BRAISÉE (GESMOORDE PATRIJZEN)

Tijdens het jachtseizoen is wild een belangrijk onderdeel van het Zwitserse menu. Dit patrijzengerecht is een goede keuze,

2 stevige patrijzen
2 grote wortels
1 meiraap
2 uien
1 plak spek
50 gram boter
0,5 liter heldere bouillon
zout
peper
bouquet garni
125 gram kleine champignons
gehakte peterselie
bloem


Pluk de duiven en maak ze schoon. Snijd de groenten en het spek in blokjes. Bak de duiven in de boter aan alle kanten, haal ze daarna uit de pan. Bak de groenten en het spek in dezelfde pan, zo nodig met wat meer boter, tot ze goudgeel zijn. Leg de groenten in een ingevette casserole, doe het bouquet garni erbij en leg de vogels op dit groentenbed. Breng op smaak met zout en peper en giet de bouillon erover. Doe de deksel erop en kook 30 minuten in een vrij warme oven (175°C). De vogels mogen niet al te gaar zijn. Haal uit de casserole en houd warm. Bak de champignons 5 - 6 minuten in wat boter en houd ze warm. Giet de jus uit de casserole en roer er bloem door tot hij glad en gebonden is. Kook nog vijf minuten. Giet de saus over de patrijzen en garneer met champignons, bestrooi met gehakte peterselie.

4 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Zwitserse keuken / Anne Mason

Geen opmerkingen: